Kwart van alle bestuurders rijdt te hard

maandag 18 april 2016

Stompetoren - Zondagmiddag werd bij een snelheidscontrole op de Noordervaart (50 km) een hoogste snelheid gemeten van 89 km per uur.

Van de 828 bestuurders reden er maar liefst 203 te snel. De controle vond plaats tussen 13:25 en 15:41 uur.  Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een onopvallende radarauto.Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring.

Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland ruim een kwart minder letselslachtoffers zijn.Snelheid na correctie

De politie bekeurt bij snelheden vanaf  7 km boven de maximumsnelheid. Er wordt namelijk rekening gehouden met afwijkingen die de kilometerteller van de gemiddelde auto of motor aangeeft. Omdat deze apparatuur immers niet jaarlijks geijkt wordt. Dus op een 50 kilometerweg wordt bekeurd vanaf een gemeten snelheid van 57 km per uur. Van deze snelheid wordt vervolgens 3 km afgetrokken, de zogenaamde meetcorrectie. Dit levert de gecorrigeerde snelheid op. Hierdoor lijkt het alsof het om een snelheidsoverschrijding van slechts 4 km per uur gaat, terwijl de daadwerkelijk gereden snelheid (57t/m 60 km/uur op de teller) hoger ligt.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Akersloot | 112 alarmeringen Akersloot | Goedkoop Tanken in Akersloot | Supermarkten in Akersloot | Weerbericht Akersloot