Met hennep in de caravan

donderdag 2 juni 2016

Beverwijk - Op donderdagmorgen hield de politie drie mannen aan op verdenking van hennepteelt. Het gaat om 44-jarige man uit IJmuiden, een 24-jarige man zonder bekend adres en een 47-jarige Amsterdammer.

Eerder kreeg de politie melding dat er zich verdachte zaken afspeelden in een bedrijfspand aan de Huiderlaan in Beverwijk. Het pand bleek verhuurd te zijn, maar de nieuwe huurder kwam bijna nooit in het pand. Af en toe zag men ’s avonds en ’s nachts licht branden. Toen de eigenaar van het pand had aangekondigd een inspectie te willen doen, was er in de nacht van woensdag op donderdag plotseling activiteit.

De politie stelde een onderzoek in en zag in het bedrijfspand vier caravans staan. Drie daarvan waren ingericht als hennepkwekerij. De vierde werd gebruikt als opslag voor hennep- en teeltafval. In totaal stonden in de caravans 145 hennepplanten. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag.

Bij controle bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Drie mannen waren bezig met de ontmanteling van de kwekerijen, vermoedelijk om ontdekking door de verhuurder te voorkomen.

2016110084

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Akersloot | 112 alarmeringen Akersloot | Goedkoop Tanken in Akersloot | Supermarkten in Akersloot | Weerbericht Akersloot