Beslag gelegd op 3 panden na hennepvondsten

donderdag 21 september 2017

Beverwijk - Na onderzoek van het hennepteam is beslag gelegd op 3 panden van een 60-jarige man uit Beverwijk. Op deze manier wordt getracht wederrechtelijk verkregen voordeel –voorlopig berekend op 260.000 euro- van de eigenaar terug te vorderen.

In januari 2017 betrad het hennepteam van de politie twee panden in Beverwijk waarin mogelijk hennepkwekerijen zouden zitten. Over het eerste pand, een leegstaande winkel met daarboven een woning, ontving de politie een melding. Het tweede pand, een woonhuis, kwam door opsporingsonderzoek aan het licht als verdacht pand, waar mogelijk hennep zou worden geteeld. Beide panden bleken inderdaad ingericht als hennepkwekerij, met plaats voor in totaal 1200 hennepplanten. In het tweede pand hingen bovendien kilo’s henneptoppen te drogen. Zoals gebruikelijk heeft de politie de kwekerijen direct gerooid.

Vervolgens is een financieel onderzoek opgestart om een berekening te kunnen maken van het wederrechtelijk verkregen voordeel dat deze verdachte verdiend zou hebben met de handel in hennep.

In het kader daarvan heeft de rechter-commissaris beslag laten leggen op de twee bovenvermelde panden èn op het woonhuis van de verdachte, eveneens in Beverwijk.     

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op financieel gewin. Het geld dat criminelen verdienen met illegale hennepteelt investeren ze vaak in vastgoed, luxe goederen of nieuwe criminele activiteiten. Door crimineel vermogen af te pakken, maken politie en Openbaar Ministerie duidelijk dat misdaad niet mag lonen. 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Akersloot | 112 alarmeringen Akersloot | Goedkoop Tanken in Akersloot | Supermarkten in Akersloot | Weerbericht Akersloot